MİMAR SİNAN İMAM HATİP ORTAOKULU

WEB https://izmitmimarsinaniho.meb.k12.tr
Adres : Yenişehir Mahallesi Bekir Sokak No1 İzmit
VİZYON : Sorumluluklarını bilen, yenilikleri takip eden, çevre bilinci yüksek, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için öğretimin kalitesini sürekli yüksek tutan bir okul olmak.
MİSYON : Biz Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu olarak “Misyonumuz”; Öğrencilerimizi; Milli, manevi, insani ve ahlaki değerlere saygılı, öz güveni yüksek, sosyal, teknolojiyi kullanan, araştıran, sorgulayan, hedef belirleyen, mutlu insanlar olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli Eğitim yapılmaktadır.
Saatler : 09:00/15:10
Yabancı Dil : Arapça ve İngilizce
Servis :
Ulaşım : Şehrin birçok yerinden belediye otobüsleriyle ulaşım mümkündür.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Satranç Turnuvası, Mangala Turnuvası, Futsal, Dart, Voleybol
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006, Tübitak Bilim Söyleşileri
Proje Çalışmaları : Hedef LGS 2024, Tübitak 4006, eTwinning, Dilimizin Zenginlikleri
Diğer Hususlar : Okulumuzda 11 şube toplam 259 öğrenci bulunmaktadır. Şubelerimizde ortalama 24 öğrenci bulunmaktadır. Şehir merkezinde ve ulaşımı kolay bir lokasyonda bulunan kurumumuz özellikle Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıfları sayesinde yüksek talep gören bir okuldur.